Termékek

Gyártók

Klímaméretező

Számolja ki, milyen hűtőteljesítmény szükséges az ingatlanának klímatizáláshoz

Fűtési költség kalkulátor

Számolja ki, milyen fűtőteljesítmény és éves költségvonzat szükséges az ingatlanának fűtéséhez

Érdekesnek találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Megújult weboldalaink Hűtés, fűtés szellőztetés, illetve szellőztető rendszerek témakörében a linkre kattintva érhetőek el.


Aktuális ajánlatainkért keresse hfsz.hu weboldalunkat!


A termékkínálat itt tekinthető meg

 

Energetikai tanúsítvány készítése

 

Az energetikai tanúsítvány készítése a következők szerint történik. A munka helyszíni felmérés nélkül is lebonyolítható, amennyiben a lakásról az alábbi, energetikai tanúsítvány készítéséhez szükséges dokumentációk mindegyike rendelkezésre áll, és postai/elektronikus úton rendelkezésünkre tudja bocsátani:

 

-          építészeti terv (alaprajz, metszet),

-          építészeti tervdokumentáció,

-          épületgépészeti terv (fűtéstechnikai tervek)

-          épületgépészeti tervdokumentáció,

-          a lakásról/házról fényképek,

-          ezen dokumentációk kézi aláírása.

 

Ekkor az ár is kedvezőbb, hiszen helyszíni felmérés és utazás nem szükséges, így ennek a költsége sem számítandó.

Amennyiben ezen dokumentációk bármelyike hiányzik, akkor az előírásoknak megfelelően az energetikai tanúsítvány elkészítéséhez helyszíni felmérés szükséges. Az energetikai tanúsítvány megrendelését követően így történik egy felmérés. A helyszíni felmérés során az energetikai tanúsítvány készítésére jogosult mérnök megméri a lakás, a ház külső, a környezeti levegővel érintkező (lehűlő) homlokzatának, vastagságának és a nyílászáróknak a méreteit. A geometriai méretek mellett meg szükséges vizsgálni a homlokzatok és ablakok tájolását, és azok takarását, a takarásának mértékét, az energetikai tanúsítvány készítésekor ugyanis számítással meg kell határozni a napsugárzásból származó hőterhelést, melynek nagy része az ablakokon keresztül érkezik a helyiségek belsejébe. Az energetikai tanúsítvány készítéséhez szükséges a vizsgált lakás, ház épületgépészeti rendszerének a felmérése is, melynek során meg kell állapítani többek között a fűtéstechnikai, klímatechnikai rendszer, a használati meleg vízhálózat típusát, korszerűségét és minőségét.

A helyszíni felmérést követően a felmért adatok ismeretében a vizsgált lakás, ház energetikai tanúsítványa már elkészíthető. Az energetikai tanúsítvány készítése a vonatkozó 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet 2013-ban módosított változatában közölt számítási eljárás alapján kell, hogy történjen. A rendeletben közölt számításon alapuló módszer dokumentációját WinWatt 32 gólya nevű számítógépes program segítségével végezzük el, amely tartalmazza a rendeletben kidolgozott függvényeket, összefüggéseket a vizsgált lakás, ház fűtés, klimatizálás, használati meleg vízfogyasztásának meghatározására. Az energetikai tanúsítvány készítésekor meg kell határoznunk az épület energetikai osztályba sorolását. Az energetikai tanúsítvány készítése során használt módszerek összetett mérnöki munkát, sok éves tapasztalatot igényelnek, és csak a Magyar Mérnöki Kamaránál vagy a Magyar Építészmérnöki Kamaránál energetikai tanúsítvány kiállítására vonatkozó jogosultsági vizsgával rendelkező mérnökök készíthetik el.

 energetikai tanusitvany energetikai osztaly

1. ábra Energetikai tanúsítvány során az energetikai osztályba sorolás

 

Árajánlat kérés:


tel.: 0036-20-362-8452

e-mail: drkassaimiklos@klima-pest.hu


Dr. Kassai Miklós PhD.

okl. gépészmérnök

Épületgépész tervező

(Kamarai szám: GT 13-14036)

Energetikai Tanúsító

 (Kamarai szám: 13-50642)