Termékek

Gyártók

Klímaméretező

Számolja ki, milyen hűtőteljesítmény szükséges az ingatlanának klímatizáláshoz

Fűtési költség kalkulátor

Számolja ki, milyen fűtőteljesítmény és éves költségvonzat szükséges az ingatlanának fűtéséhez

Érdekesnek találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Megújult weboldalaink Hűtés, fűtés szellőztetés, illetve szellőztető rendszerek témakörében a linkre kattintva érhetőek el.


Aktuális ajánlatainkért keresse hfsz.hu weboldalunkat!


A termékkínálat itt tekinthető meg

 

Energetikai tanúsítvány és energiatudatos tervezés

 

Az eredményes energiatudatos tervezés egyik előfeltétele az elérendő cél szabatos meghatározása. Energetikai szempontból a hazai éghajlatok mellett a lehetséges célok a következők:

 

-          alacsony fűtési energiafelhasználás,

-          nulla vagy alacsony klimatizálási energiafelhasználás,

-          megfelelő komfortérzet fűtés és klimatizálás nélkül az év lehető leghosszabb időszakában.

 

lakas zoldkartya

 

1. ábra Energetikai tanúsítvány során az energetikai osztályba sorolás


Az adott épület energetikai tanúsítvány készítésével már az épület tervezésének a fázisában a tervezést és ezzel együtt a megvalósulást befolyásoló döntést lehet hozni annak leendő fogyasztásáról. Az energetikai tanúsítvány kiállításával meglévő épület felújítása esetében ki lehet mutatni azt is, hogy felújítást követően mennyivel fog csökkenni az épület energiafelhasználása, és az energetikai beruházás mennyi idő alatt térül meg.

Energetikai tanúsítványt érdemes készíttetni épület energetikai felújításra történő pályázás esetében, pl. hőszigetelés, hőszivattyú, napkollektor beruházásakor. Az energetikai tanúsítvány segítségével kimutatható a beruházás előtti és utáni állpapot, és hogy a beruházást követően hány kategóriával nőtt az épület energetikai osztályba sorolása.

Energetikai tanúsítvány kiállításához a vonatkozó előírások alapján nem szükséges hőkamerával történő vizsgálat elvégeztetése. Az energetikai tanúsítvány egy számításon alapuló minőségtanúsítványi bizonylat az épület éves energiafelhasználásáról. A hőkamera, pedig arra alkalmas, hogy adott időjárási feltételek mellett megvizsgáljuk, hogy hol távozik a legtöbb hő a házból, így hőszigetelésre vonatkozó javaslatra lehet következtetni belőle, energetikai tanúsítvány készítésének azonban nem része.Árajánlat kérés:


tel.: 0036-20-362-8452

e-mail: drkassaimiklos@klima-pest.hu


Dr. Kassai Miklós PhD.

okl. gépészmérnök

Épületgépész tervező

(Kamarai szám: GT 13-14036)

Energetikai Tanúsító

 (Kamarai szám: 13-50642)