Termékek

Gyártók

Klímaméretező

Számolja ki, milyen hűtőteljesítmény szükséges az ingatlanának klímatizáláshoz

Fűtési költség kalkulátor

Számolja ki, milyen fűtőteljesítmény és éves költségvonzat szükséges az ingatlanának fűtéséhez

Érdekesnek találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Megújult weboldalaink Hűtés, fűtés szellőztetés, illetve szellőztető rendszerek témakörében a linkre kattintva érhetőek el.


Aktuális ajánlatainkért keresse hfsz.hu weboldalunkat!


A termékkínálat itt tekinthető meg

 

Energetikai tanúsítvány kiállítására jogosult mérnök

 

Az energetikai tanúsítvány készítése egy bonyolult, és összetett mérnöki munka. Ebből adódóan energetikai tanúsítványt csak a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Építész Kamara által elismert és minősített energetikai tanúsítvány kiállítására jogosult mérnökök készíthetnek. Az energetikai tanúsítvány készítésére vonatkozó jogosultság megszerzésének a feltétele a kamara által előírt felsőfokú szakirányú végzettség (gépészmérnök, építészmérnök, villamosmérnök, energetikai mérnök), több éves szakmai tapasztalat, a kamaránál történő jogosultsági vizsgára jelentkezés. A vizsgára jelentkezés során a több éve készített tervezői és energetikai tanúsítványok referencia listáját szükséges, igazolással benyújtani, melyet a kamara szakmai bizottsága áttanulmányozva értékeli, hogy az illető rendelkezik-e olyan mennyiségű és minőségű referenciával, hogy az energetikai tanúsítvány kiállítására jogosult lehet-e. Amennyiben a bizottság a referenciákat és a szakmai végzettséget megfelelő minőségűnek értékeli, akkor a mérnök jelentkezhet az energetikai tanúsítvány kiállításának jogosultsági vizsgájára. Az energetikai tanúsítvány jogosultsági vizsgája egy komoly, több órás szakmai bizottság előtti írásbeli és szakmai vizsga, melynek sikeres letétele után a mérnök jogosulttá válik épületek energetikai tanúsítványának a készítésére.

Az energetikai tanúsítványra jogosult mérnök ezek után kamarai számot kap, a kamara honlapján is nyilvánosan látható energetikai tanúsítók listájába kerül, amely a kamara weboldalán leellenőrizhető. A 273/2007. (X. 19.) Korm. rendelet 23/A. § és a 19/2009. (I. 30.) Korm. rendelet 23/A. § rendelkezéseiben foglaltak alapján az energetikai tanúsítást végzők listája elérhető, mely az alábbi módon néz ki:

 

energetikai tanusitvany kiallitasara jogosult mernok

Árajánlat kérés:


tel.: 0036-20-362-8452

e-mail: drkassaimiklos@klima-pest.hu


Dr. Kassai Miklós PhD.

okl. gépészmérnök

Épületgépész tervező

(Kamarai szám: GT 13-14036)

Energetikai Tanúsító

 (Kamarai szám: 13-50642)