Termékek

Gyártók

Klímaméretező

Számolja ki, milyen hűtőteljesítmény szükséges az ingatlanának klímatizáláshoz

Fűtési költség kalkulátor

Számolja ki, milyen fűtőteljesítmény és éves költségvonzat szükséges az ingatlanának fűtéséhez

Érdekesnek találta?
Ossza meg ismerőseivel!

 

 

A padlófűtésről általánosságban

 

A padlófűtésnél a fűtőcsöveket egy meleg vizes központi fűtéshez csatlakoztatva a padlóba fektetik. A fűtővíz közepes hőmérséklete a rendszertől függően 35-40 °C, az átmeneti időszakokban körülbelül csak 25-30 °C. A padlófűtés ezért úgynevezett alacsonyhőmérsékletű fűtés, ami különösen előnyös hőszivattyúk alkalmazásakor. A hőt a padló konvekcióval és sugárzással adja le felfelé a helyiségbe, míg a lefelé történő hőleadást egy hőszigetelő réteg akadályozza meg. A padlófűtés előnye, hogy nincs látható, néha zavaró fűtőtest, kedvező a hőmérsékletprofil a helyiség magasságának függvényében, alacsony, közepes fűtési hőmérséklet jellemezi, mely műszakilag, energetikailag előnyös a hőszivattyú szempontjából.  

 

A padlófűtésnek két féle kialakítása létezik:

 

1.    Nedves fektetés: a padlófűtés fűtőcsöveit kígyó-és spirál alakban tartórácsra, acélhálóra, építési acélszövetre, stb. közvetlenül az aljzatbetonba fektetik, és helyzetét valamilyen rögzítő elemmel biztosítják. A cső és az aljzat között jó a hőátadás. A nyomáspróba után az aljzatbeton felhordásakor a betonnak a csöveket teljes mértékben körül kell venni. A betonvastagság összesen kb. 45-70 mm.

 

2.   Száraz fektetés: a padlófűtés csöveket csatornával ellátott hőszigetelésbe fektetik. Erre hordják rá az aljzatbetont vagy fektetik rá száraz fektetéssel a lemezeket. Az aljzatvastagság a cső fölött körülbelül 45 mm.

 

Régebben elsősorban acélból és rézből készült csöveket használtak a fektetéseknél. Ma már műanyag csöveket használnak a fektetésekhez, melynek tulajdonságait oly mértékben javították, hogy ma már megfelel a padlófűtéseknél fellépő követelményeknek, a nyomás-és hőmérsékletterhelés, ütésállóság, flexibilitás, hosszú élettartam tekintetében. Csak hosszú évekig vizsgált és tapasztalt gyártó által előállított csöveket szabad felhasználni.

 

hoszivattyu padlofutessel

 

A hőszivattyúval üzemelő padlófűtés


A TU – BA Trade Kft. által gyártott felületfűtési, felülethűtési csővezetékek nagy előnye a magas minőség mellett az ár/érték aránya. Árajánlat kérés:


tel.: 0036-20-362-8452

e-mail: drkassaimiklos@klima-pest.hu


Dr. Kassai Miklós PhD.

okl. gépészmérnök

Épületgépész tervező

(Kamarai szám: GT 13-14036)

Energetikai Tanúsító

 (Kamarai szám: 13-50642)