Termékek

Gyártók

Klímaméretező

Számolja ki, milyen hűtőteljesítmény szükséges az ingatlanának klímatizáláshoz

Fűtési költség kalkulátor

Számolja ki, milyen fűtőteljesítmény és éves költségvonzat szükséges az ingatlanának fűtéséhez

Érdekesnek találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Daikin elégedettség

 

 

A padlófűtésről általánosságban

 

A padlófűtésnél a fűtőcsöveket egy meleg vizes központi fűtéshez csatlakoztatva a padlóba fektetik. A fűtővíz közepes hőmérséklete a rendszertől függően 35-40 °C, az átmeneti időszakokban körülbelül csak 25-30 °C. A padlófűtés ezért úgynevezett alacsonyhőmérsékletű fűtés, ami különösen előnyös hőszivattyúk alkalmazásakor. A hőt a padló konvekcióval és sugárzással adja le felfelé a helyiségbe, míg a lefelé történő hőleadást egy hőszigetelő réteg akadályozza meg. A padlófűtés előnye, hogy nincs látható, néha zavaró fűtőtest, kedvező a hőmérsékletprofil a helyiség magasságának függvényében, alacsony, közepes fűtési hőmérséklet jellemezi, mely műszakilag, energetikailag előnyös a hőszivattyú szempontjából.  

 

A padlófűtésnek két féle kialakítása létezik:

 

1.    Nedves fektetés: a padlófűtés fűtőcsöveit kígyó-és spirál alakban tartórácsra, acélhálóra, építési acélszövetre, stb. közvetlenül az aljzatbetonba fektetik, és helyzetét valamilyen rögzítő elemmel biztosítják. A cső és az aljzat között jó a hőátadás. A nyomáspróba után az aljzatbeton felhordásakor a betonnak a csöveket teljes mértékben körül kell venni. A betonvastagság összesen kb. 45-70 mm.

 

2.   Száraz fektetés: a padlófűtés csöveket csatornával ellátott hőszigetelésbe fektetik. Erre hordják rá az aljzatbetont vagy fektetik rá száraz fektetéssel a lemezeket. Az aljzatvastagság a cső fölött körülbelül 45 mm.

 

Régebben elsősorban acélból és rézből készült csöveket használtak a fektetéseknél. Ma már műanyag csöveket használnak a fektetésekhez, melynek tulajdonságait oly mértékben javították, hogy ma már megfelel a padlófűtéseknél fellépő követelményeknek, a nyomás-és hőmérsékletterhelés, ütésállóság, flexibilitás, hosszú élettartam tekintetében. Csak hosszú évekig vizsgált és tapasztalt gyártó által előállított csöveket szabad felhasználni.

 

hoszivattyu padlofutessel

 

A hőszivattyúval üzemelő padlófűtés


A TU – BA Trade Kft. által gyártott felületfűtési, felülethűtési csővezetékek nagy előnye a magas minőség mellett az ár/érték aránya. Árajánlat kérés:


tel.: 0036-20-362-8452

e-mail: drkassaimiklos@klima-pest.hu


Dr. Kassai Miklós PhD.

okl. gépészmérnök

Épületgépész tervező

(Kamarai szám: GT 13-14036)

Energetikai Tanúsító

 (Kamarai szám: 13-50642)