Termékek

Gyártók

Klímaméretező

Számolja ki, milyen hűtőteljesítmény szükséges az ingatlanának klímatizáláshoz

Fűtési költség kalkulátor

Számolja ki, milyen fűtőteljesítmény és éves költségvonzat szükséges az ingatlanának fűtéséhez

Érdekesnek találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Daikin elégedettség

 

 

VRV és VRF RENDSZEREK TERVEZÉSE


A klímatechnikai rendszerek legfejlettebb és legenergiatakarékosabb változata a VRV vagy VRF rendszerek. A hagyományos klimatizáló berendezésekhez képest ezek a rendszerek változó hűtőközeg térfogatárammal üzemelnek, és mindig a szükséges klimatizálási vagy fűtési hőigénynek megfelelő hűtőközeg mennyiséget szállítanak a hűteni vagy épp fűteni kívánt helyiségek felé. A VRV vagy VRF rendszerek előnye, hogy egy kültéri egységre nagy mennyiségű beltéri egység csatlakoztatható, és a rendszer részterhelése mellett is kimagasló „hatásfokkal” (C.O.P.) üzemelnek. A VRV és VRF rendszereknek kicsi a helyigényük. Amennyiben frisslevegő bejuttatása is szükséges a légtérbe, légcsatornára csatlakoztatható beltéri egységek is rendelkezésre állnak. Átmeneti időszakban gyakori eset az, hogy az épület egyik felét (árnyékos oldal) még fűteni, a másik felét (napos oldal), pedig már klimatizálni szükséges. Ebben az esetben tökéletes megoldást nyújtanak ezek a rendszerek.

 

Annak érdekében, hogy pontosan meg tudjuk határozni, hogy mekkora VRV vagy VRF rendszer szükséges ahhoz, hogy minden egyes helyiségben biztosítva legyen a megfelelő hőfok, fontos, hogy precíz számításokkal alátámasztva, épületgépészeti terv készüljön az adott, beruházni kívánt rendszerre.

A berendezéseket, fogyasztókat, hőcserélőket, hőleadókat, fűtő-hűtő köröket részletes, helyiségenkénti fűtési hőszükséglet és hűtési, klimatizálási hőterhelés számítás alapján (Winwatt 32 nevű szoftver segítségével) méretezzük.

Hőszükséglet számítás

Az épületgépészeti terv készítése azért is fontos a kivitelezés, szerelés előtt, mert így el lehet kerülni az olyan hibákat, mint pl. alulméretezés, melynek következtében télen nagy hidegben alulfűtve lesznek a helyiségek, nyári nagy melegben, klimatizáláskor, pedig meleg lesz a helyiségekben.

Mindezek mellett igény esetén alacsony energiafelhasználású fűtéstechnikai rendszerek, padlófűtés, falfűtés, mennyezetfűtés-hűtés, légtechnikai rendszerek, lakásszellőztető berendezések, tervezését és kivitelezését is vállaljuk.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, bizalommal forduljon hozzánk. Árajánlatot felmérés és az igények ismeretében tudunk csak a tervezésre és a kivitelezésre külön-külön adni. A már elkészített tervek alapján árajánlatot a rendszer anyagára, és a kivitelezésre is tudunk adni. Üdvözlettel:

 

Dr. Kassai Miklós Ph.D.

 

okl. gépészmérnök

Épületgépész tervező

(Kamarai szám: GT 13-14036)

Épületenergetikai tanúsító

(Kamarai szám: 13-50642)

 

E-mail: drkassaimiklos(kukac)klima-pest.hu

 

Mobil: +36-20­­/362-8452