Termékek

Gyártók

Klímaméretező

Számolja ki, milyen hűtőteljesítmény szükséges az ingatlanának klímatizáláshoz

Fűtési költség kalkulátor

Számolja ki, milyen fűtőteljesítmény és éves költségvonzat szükséges az ingatlanának fűtéséhez

Érdekesnek találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Daikin elégedettség

 

KASSAI-KLÍMA Kft.

A felületfűtési - hűtési csöveink, szerelési anyagaink ismertetése.

Gyártó a TU - BA TRADE KFT.

A PEX alapanyagú falfűtés cső rendszer anyaga növelt hőállóságú polietilén, melynek hőtechnikai és mechanikai tulajdonságai messzemenően kielégítik az igényeket (MSZ EN ISO 15875, DIN 16892 SZABVÁNY SZERINT) (DIN16833) csövek átmérője 10x1,3; 14x2,0; 18x2,0;20x2,0mm.

A csövek minősége az MSZ EN ISO 15875, DIN 16892 szabvány szerint sima belső és külső felülettel rendelkeznek.

ALAPANYAG: PEX térhálósított PE anyag nagy sűrűségű polietilén (HDPE). A stabilizátorok és egyéb segédanyagok alkalmazása a gyártóra van bízva. Szilánosan térhálósított csövek.

Oxigén diffúzió falfűtés rendszer műanyag fűtőcsövei az oxigén diffúzió elleni védelemmel rendelkeznek és megfelelnek a DIN 4726 előírásainak.

Csőhálózat, osztó-gyűjtők, elhelyezése gerincvezetékek külső átmérője 18x2 és 22x2 mm. Ez a gerinc vezeték köti össze a nagy, és a kis osztó-gyűjtőt. A fűtőcső kígyót elsősorban a külső fal belső felületén, de a mennyezeten is elhelyezhető, mely a hőleadást biztosítja.

A nagy osztó-gyűjtők elhelyezése

Az általában szintenként elhelyezett nagy osztó-gyűjtő falon kívül, vagy a falban, süllyesztett szekrényben szerelhető. Innen történik a szabályozás, mely lehet kézi, vagy automatikus. Ezeken a nagy osztókon biztosított a körönkénti szabályozás.


A kis osztó-gyűjtők elhelyezése

A kis osztó-gyűjtőket falba bevésve kis műanyag dobozban elhelyezve szerelhető. A műanyag dobozra simító vakolat kerül, így könnyen megkereshető a helye.

A falfűtési cső kapcsolódása a gerincvezetékekre, a cső fektetése

Az osztó-gyűjtők JG kötéstechnikával kapcsolódnak fűtési/hűtési gerincvezetékre, kisosztók segítségével. A cső végébe csőhüvelyt teszünk, ami biztosítja a cső pontos körkörösségét, majd ütközésig a csatlakozóba toljuk. A gerincvezeték mérete a szerint változik, hogy egy-egy gerincre hány méter falfűtés csövet csatlakoztatunk. O10x1,3 csőből egy kör hossza max.30m. Azonos helységben szerelt több kör esetén lehetőség szerint a csöveket tekerjük párhuzamosan és vízszintesen, mert így biztosítható a több kör egyforma csőhossza, valamint a gyors légtelenítés. Alkalmazható 1-2-3-4-es kisosztó, melyekre 3-6-9-12m2 falfűtés csatlakoztatható. A 12x1,3 mm cső alkalmazása esetén nem kell kisosztót alkalmazni, az a nagy osztótól indul, és oda érkezik. Egy kör hossza 75m lehet, de ebbe beszámít az osztóhoz menő csőhossz is. A gerincvezeték átmérője általában 18x2mm, de a 4-es kisosztó esetében 22x2mm. A termékkínálat tartalmaz még 14x2mm-es fafűtési csövet, melynél egy kör hossza 80m lehet, és 17x2-es padlófűtő csövet, melynél egy kör hossza 100m lehet. Ezen méretekhez gyorscsatlakozó, nincs szerelése hagyományos roppantógyűrűs csatlakozóval oldható meg. A felhasználásra egy példa: A megrendelő nem akar kisosztókat szereltetni, mert azt gondolja, hogy a csatlakozások lehetséges hibaforrások. Ekkor a falakra attól függően, hogy hány m2 fűtőfelület szükséges javasolhatjuk a nagyobb átmérőjű csöveket, melyek az osztótól indulva, és oda érkezve toldás ill. csatlakozás nélkül szerelhetőek. A mennyezet vakolása viszont már körülményes a vastag csövek esetében, oda mindenképpen a 10x1,3 mm-es csövet javasolunk. A csöveket a falra csavarozott sínekbe pattintva kell szerelni. A becsövezett falfelületeknél a friss durva vakolatba mindig dryvit hálót (üvegszövet háló) kell behelyezni, úgy hogy az a csöveken 20-20 cm-el túlnyúljon. A durva vakolat meghúzása után a simítás a hagyományos módszerrel történik. A csöveket a hajlításoknál a cső átmérőjének legalább 10 szeres hajlítási sugárral szükséges hajlítani.

Nyomáspróba

A szerelés befejezésekor a rendszert mindig nyomás alá helyezve kell átadni, úgy hogy az automata légtelenítő helyére, az osztóra feszmérő kerüljön. A szerelésnél különös gondot kell fordítani a műanyagcsövek sérülésmentességére. A cső és szerelvények tárolásánál figyelni kell az állag megóvására. Éles tárgyaktól, a dobálástól óvni kell a csövet és az alkatrészeket.

A gerincvezeték a padló és fal találkozásánál,

A gerincvezeték fektetésénél, ha derékszögű falnál kell a csövet vízszintes irányból függőleges irányba átvezetni, célszerű két ívvel megoldani a vízszintes vezetésből a függőleges irányba átmenni. Ez két ívvel könnyedén megvalósítható, az egyik ív a vízszintes padlón, a másik ív a függőleges falon kialakítva, mint azt az alábbi ábra szemlélteti, gericvezeték csatlakozása fűtő csövekre.


Gerinc vezeték sarok átvezetés Gerinc vezeték csatlakozás

Kérje ajánlatunkat, komplett hűtési-fűtési használati meleg víz rendszer tervezésére, kivitelezésére

Személyesen bemutatótermünkben Bp. XVII. Pesti út. 256.

Telefonon: +36-1-609-44-52

E-mailben: info@klima-pest.hu

Fűtési költség kalkulátor

Tekintse meg hőszivattyú kínálatunkat!

Tervezés padló, fal, mennyezet fűtés-hűtés.