Gyártók

Klímaméretező

Számolja ki, milyen hűtőteljesítmény szükséges az ingatlanának klímatizáláshoz

Fűtési költség kalkulátor

Számolja ki, milyen fűtőteljesítmény és éves költségvonzat szükséges az ingatlanának fűtéséhez

Érdekesnek találta?
Ossza meg ismerőseivel!

 

KASSAI-KLÍMA Kft.

A felületfűtési - hűtési csöveink, szerelési anyagaink ismertetése.

Gyártó a TU - BA TRADE KFT.

A PEX alapanyagú falfűtés cső rendszer anyaga növelt hőállóságú polietilén, melynek hőtechnikai és mechanikai tulajdonságai messzemenően kielégítik az igényeket (MSZ EN ISO 15875, DIN 16892 SZABVÁNY SZERINT) (DIN16833) csövek átmérője 10x1,3; 14x2,0; 18x2,0;20x2,0mm.

A csövek minősége az MSZ EN ISO 15875, DIN 16892 szabvány szerint sima belső és külső felülettel rendelkeznek.

ALAPANYAG: PEX térhálósított PE anyag nagy sűrűségű polietilén (HDPE). A stabilizátorok és egyéb segédanyagok alkalmazása a gyártóra van bízva. Szilánosan térhálósított csövek.

Oxigén diffúzió falfűtés rendszer műanyag fűtőcsövei az oxigén diffúzió elleni védelemmel rendelkeznek és megfelelnek a DIN 4726 előírásainak.

Csőhálózat, osztó-gyűjtők, elhelyezése gerincvezetékek külső átmérője 18x2 és 22x2 mm. Ez a gerinc vezeték köti össze a nagy, és a kis osztó-gyűjtőt. A fűtőcső kígyót elsősorban a külső fal belső felületén, de a mennyezeten is elhelyezhető, mely a hőleadást biztosítja.

A nagy osztó-gyűjtők elhelyezése

Az általában szintenként elhelyezett nagy osztó-gyűjtő falon kívül, vagy a falban, süllyesztett szekrényben szerelhető. Innen történik a szabályozás, mely lehet kézi, vagy automatikus. Ezeken a nagy osztókon biztosított a körönkénti szabályozás.


A kis osztó-gyűjtők elhelyezése

A kis osztó-gyűjtőket falba bevésve kis műanyag dobozban elhelyezve szerelhető. A műanyag dobozra simító vakolat kerül, így könnyen megkereshető a helye.

A falfűtési cső kapcsolódása a gerincvezetékekre, a cső fektetése

Az osztó-gyűjtők JG kötéstechnikával kapcsolódnak fűtési/hűtési gerincvezetékre, kisosztók segítségével. A cső végébe csőhüvelyt teszünk, ami biztosítja a cső pontos körkörösségét, majd ütközésig a csatlakozóba toljuk. A gerincvezeték mérete a szerint változik, hogy egy-egy gerincre hány méter falfűtés csövet csatlakoztatunk. O10x1,3 csőből egy kör hossza max.30m. Azonos helységben szerelt több kör esetén lehetőség szerint a csöveket tekerjük párhuzamosan és vízszintesen, mert így biztosítható a több kör egyforma csőhossza, valamint a gyors légtelenítés. Alkalmazható 1-2-3-4-es kisosztó, melyekre 3-6-9-12m2 falfűtés csatlakoztatható. A 12x1,3 mm cső alkalmazása esetén nem kell kisosztót alkalmazni, az a nagy osztótól indul, és oda érkezik. Egy kör hossza 75m lehet, de ebbe beszámít az osztóhoz menő csőhossz is. A gerincvezeték átmérője általában 18x2mm, de a 4-es kisosztó esetében 22x2mm. A termékkínálat tartalmaz még 14x2mm-es fafűtési csövet, melynél egy kör hossza 80m lehet, és 17x2-es padlófűtő csövet, melynél egy kör hossza 100m lehet. Ezen méretekhez gyorscsatlakozó, nincs szerelése hagyományos roppantógyűrűs csatlakozóval oldható meg. A felhasználásra egy példa: A megrendelő nem akar kisosztókat szereltetni, mert azt gondolja, hogy a csatlakozások lehetséges hibaforrások. Ekkor a falakra attól függően, hogy hány m2 fűtőfelület szükséges javasolhatjuk a nagyobb átmérőjű csöveket, melyek az osztótól indulva, és oda érkezve toldás ill. csatlakozás nélkül szerelhetőek. A mennyezet vakolása viszont már körülményes a vastag csövek esetében, oda mindenképpen a 10x1,3 mm-es csövet javasolunk. A csöveket a falra csavarozott sínekbe pattintva kell szerelni. A becsövezett falfelületeknél a friss durva vakolatba mindig dryvit hálót (üvegszövet háló) kell behelyezni, úgy hogy az a csöveken 20-20 cm-el túlnyúljon. A durva vakolat meghúzása után a simítás a hagyományos módszerrel történik. A csöveket a hajlításoknál a cső átmérőjének legalább 10 szeres hajlítási sugárral szükséges hajlítani.

Nyomáspróba

A szerelés befejezésekor a rendszert mindig nyomás alá helyezve kell átadni, úgy hogy az automata légtelenítő helyére, az osztóra feszmérő kerüljön. A szerelésnél különös gondot kell fordítani a műanyagcsövek sérülésmentességére. A cső és szerelvények tárolásánál figyelni kell az állag megóvására. Éles tárgyaktól, a dobálástól óvni kell a csövet és az alkatrészeket.

A gerincvezeték a padló és fal találkozásánál,

A gerincvezeték fektetésénél, ha derékszögű falnál kell a csövet vízszintes irányból függőleges irányba átvezetni, célszerű két ívvel megoldani a vízszintes vezetésből a függőleges irányba átmenni. Ez két ívvel könnyedén megvalósítható, az egyik ív a vízszintes padlón, a másik ív a függőleges falon kialakítva, mint azt az alábbi ábra szemlélteti, gericvezeték csatlakozása fűtő csövekre.


Gerinc vezeték sarok átvezetés Gerinc vezeték csatlakozás

Kérje ajánlatunkat, komplett hűtési-fűtési használati meleg víz rendszer tervezésére, kivitelezésére

Személyesen bemutatótermünkben Bp. XVII. Pesti út. 256.

Telefonon: +36-1-609-44-52

E-mailben: info@klima-pest.hu

Fűtési költség kalkulátor

Tekintse meg hőszivattyú kínálatunkat!

Tervezés padló, fal, mennyezet fűtés-hűtés.