Termékek

Gyártók

Klímaméretező

Számolja ki, milyen hűtőteljesítmény szükséges az ingatlanának klímatizáláshoz

Fűtési költség kalkulátor

Számolja ki, milyen fűtőteljesítmény és éves költségvonzat szükséges az ingatlanának fűtéséhez

Érdekesnek találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Daikin elégedettség

 

 

SZELLŐZTETŐ RENDSZER, LÉGTECHNIKAI RENDSZER TERVEZÉS

 

 

Szellőztető rendszer, légtechnikai rendszer tervezésének ára

                                        150 m2 alatt: egyedi árat adunk

                                        150 m2 felett: egyedi árat adunk

Többszintes épület esetében az alapterület felszorzódik a tervezni kívánt szintek számával.

 

Megrendelés esetén a helyszíni felmérés, kiszállás költsége Budapest határán belül ingyenes. A kiszállási díj Budapest határán kívül 100 Ft/km oda-vissza útra vonatkozóan. Megrendeléskor 50% előleget kérünk.

 

A szellőztetés ma már elengedhetetlen része különösen az új építésű, jól hőszigetelt épületeknek, családi házaknak, lakásoknak. A légcserének alapvetőn két módja van. Az ablakok és az ajtók együttes nyitásával természetes szellőzetésről beszélünk. Amennyiben a légcserét egy szellőzető berendezés biztosítja, akkor, pedig mesterséges vagy gépi szellőztetésről beszélünk. Lakásaink szellőzetése egy fontos része mindennapjainknak, ezzel el tudjuk kerülni a penészesedés veszélyét, valamint a légcserével biztosítani tudjuk a szükséges frisslevegő mennyiséget, közben lecserélve a szagokkal és párával dús elhasznált levegőt.

Hazai és nemzetközi kutatások bebizonyították, és a szakma gyakorlata is azt igazolta, hogy lakásszellőzető berendezés üzemeltetésével, jóval több energia takarítható meg, mint a természetes szellőzettéssel havi, illetve éves szinten. A természetes szellőztetés során, ugyanis a légcsereszám nagyon nagymértékben megnövekszik, így a hőveszteség (filtrációs hőveszteség) is jóval nagyobb, mint egy állandó légcserét biztosító szellőztető berendezés esetében. Igen sok új építésű lakás, családi ház esetében az is gyakori jelenség, hogy az új, modern hőszigetelt nyílászárók légtömörek, így a keletkező pára nem tud kellőképpen távozni. A többletpára mennyiség, pedig a padlón, falon vagy az ablakon lecsapódik vízcseppek formájában, mely idővel penészesedéhez, illetve állagvédelmi romláshoz vezethet (pl. az új nyílászáró hamarabb tönkremegy, mint amit a gyártó vagy forgalmazó szolgáltat élettartalmat).

A legtöbb szellőztető berendezés hővisszanyerővel rendelkezik. A hővisszanerő egy levegő-levegő hőcserélő, amely a távozó levegő hőjét hasznosítja, így a környezetből a szellőztető berendezésbe érkező frisslevegő télen felmelegszik, nyáron hűl. Általában a szellőztető berendezések minőségét és árát a bennük elhelyezett hővisszanyerő hatásfoka határozza meg elsősorban.  

 

A szellőzető rendszer tervezése során pontos számításokat végzünk a szükséges frisslevegő mennyiség meghatározására, majd ezek ismeretében kiválasztjuk és megtervezzük a megfelelő nagyságú lakásszellőztető berendezést.

Szellőztető berendezés


Az egyes helyiségekben a méretezés útján ismert légmennyiségek alapján elvégezzük a légcsatorna hálózat tervezését.

Légtechnika terv

Ekkor történik a szükséges légcsatorna átmérők meghatározása, a légcsatorna elemek idomokkal történő összekapcsolása és a szükséges befúvó és elszívó rácsok (anemosztátok) kiválasztása.

A megfelelő méretű berendezés lakásszellőztető berendezés kiválasztása és a teljes légtechnikai rendszer tervezése precíz épületgépészeti tervezést igényel.

Mindezek mellett igény esetén alacsony energiafelhasználású fűtéstechnikai rendszerek, padlófűtés, falfűtés, mennyezetfűtés-hűtés, VRV, VRF léghűtő-fűtő rendszerek tervezését és kivitelezését is vállaljuk, valamint épület energetikai tanúsítványának készítésével is foglalkozunk.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, bizalommal forduljon hozzánk. A már elkészített tervek alapján árajánlatot a rendszer anyagára, és a kivitelezésre is tudunk adni.

 

Dr. Kassai Miklós Ph.D.

 

okl. gépészmérnök

Épületgépész tervező

(Kamarai szám: GT 13-14036)

Épületenergetikai tanúsító

(Kamarai szám: 13-50642)

 

E-mail: drkassaimiklos(kukac)klima-pest.hu

 

Mobil: +36-20­­/362-8452

 

 

 

 

 

150 m2 alatt: 100 000 Ft + ÁFA