Termékek

Gyártók

Klímaméretező

Számolja ki, milyen hűtőteljesítmény szükséges az ingatlanának klímatizáláshoz

Fűtési költség kalkulátor

Számolja ki, milyen fűtőteljesítmény és éves költségvonzat szükséges az ingatlanának fűtéséhez

Érdekesnek találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Daikin elégedettség

 

PADLÓFŰTÉS, FALFŰTÉS, MENNYEZETFŰTÉS-HŰTÉS TERVEZÉS


 

Padlófűtés, falfűtés, mennyezetfűtés-hűtés tervezésének ára:

 

150 m2 alatt: egyedi árat adunk

150 m2 felett: egyedi árat adunk


Többszintes épület esetében az alapterület felszorzódik a tervezni kívánt szintek számával.

 

Megrendelés esetén a helyszíni felmérés, kiszállás költsége Budapest határán belül ingyenes. A kiszállási díj Budapest határán kívül 100 Ft/km oda-vissza útra vonatkozóan. Megrendeléskor 50% előleget kérünk.

 

A fűtéstechnikai rendszereket tekintve a fűteni kívánt helyiségen belül a legkellemesebb komfortérzetet az ember számára a padlófűtés, falfűtés, és mennyezetfűtés tudja biztosítani. A padlófűtés előnye, hogy a hőleadás sugárzásos hőcserével, elektromágneses hullámok formájában nagy felületen történik, és talán ez az a hő terjedésének az a formája, amely a legközelebb áll természetünkhöz. Tekintettel arra, hogy a padlófűtés az egész padlózatot lefedi, vagy annak egy részét, a hagyományos fűtéstechnikai rendszerekkel szemben padló-, fal-és mennyezetfűtéssel lehet a legegyenletesebb hőmérséklet-eloszlást biztosítani, mely szintén előnyösen befolyásolja komfortérzetünket. Amennyiben a padlón nem áll rendelkezésre elegendő „fűtőfelület”, az oldalfal és a mennyezet felülete is kihasználható erre a célra. Az előbbi esetben falfűtésről, az utóbbi esetben, pedig mennyezetfűtésről beszélünk. Hazai és nemzetközi kutatások bebizonyították, és az épületgépészeti gyakorlat is igazolta, hogy a legkellemesebb komfortérzetet és az emberi test számára a legegyenletesebb hőmérsékleteloszlást a mennyezetfűtéssel lehet biztosítani. Ez különösen szerepet játszik a huzamosabb tartózkodású helyiségekben (nappali, hálószoba). A padlófelületet általában temperálási célra szoktuk használni.

Az ilyen rendszerekkel hűteni, klimatizálni is lehet, ekkor hőszivattyú vagy klímaberendezés által előállított hidegvíz kering a mennyezet és falfelületekbe ágyazott csővezetékekben. A klimatizálási módok közül ez a hűtési eljárás biztosítja a legjobb komfortérzetet az ember számára, mert nem lesz huzathatás, mint a léghűtés (pl. Spilt klíma) esetében.  A felülethűtést a hidegpadló érzet elkerülése céljából oldalfalon és mennyezeten szokás kialakítani.

Mind a fűtést, mind, pedig a hűtést tekintve az ilyen rendszerek üzeme energiamegtakarítást jelent: szemben a hagyományos épületgépészeti rendszerekkel (radiátor, légfűtő, léghűtő rendszerek), mivel a hőleadás és a hőfelvétel jóval nagyobb felületen (egy egész falfelületen) keresztül történik, ennek következtében ugyanazon hőmennyiség leadására vagy felvételére fűtési esetet tekintve jóval alacsonyabb, hűtési üzemet tekintve jóval magasabb előremenő és visszatérő vízhőmérséklet elegendő ugyanazon komfortérzet biztosításához. Ez a fajta megközelítés különösen kedvez a hőszivattyúknak.

Annak érdekében, hogy pontosan meg tudjuk határozni, hogy az épületen belüli helyiségekbe mekkora padlófűtés, mennyezetfűtés, falfűtés felület szükséges ahhoz, hogy minden egyes helyiségben biztosítva legyen a megfelelő hőérzet, fontos, hogy megfelelő számításokkal alátámasztva, épületgépészeti terv készüljön az adott, beruházni kívánt rendszerre. A berendezéseket, fogyasztókat, hőcserélőket, hőleadókat, fűtő-hűtő köröket részletes, helyiségenkénti fűtési hőszükséglet és hűtési, klimatizálási hőterhelés számítás alapján (Winwatt 32 nevű szoftver segítségével) méretezzük.

Hőszükséglet számítás 

Mindezek ismeretében a terveket elkészítve pontosan meg tudjuk határozni az egyes fűtési, hűtési körök csővezetékeinek a hosszát, számát.

Fűtési hűtési körök

Az épületgépészeti terv készítése azért is fontos a kivitelezés, szerelés előtt, mert így el lehet kerülni az olyan hibákat, mint pl. a forró padló esete padlófűtésnél, vagy a kondenzáció fennállásának a veszélye felülethűtés esetén (a helyiség levegőjének a nedvességtartalma kiválik a fal felületén, mely vízcseppek formájában jelenik meg a már festett szoba, helyiség falán).

A padlófűtés, falfűtés, mennyezetfűtés-hűtés tervezése során precíz megfontolások alapján történik az egyes helyiségek padló, fal, mennyezetköreinek, illetve a csővezetékek nyomvonalainak a szerkesztése.

A padlófűtés elhelyezése az aljzatbetonban történik. Az aljzatbeton terítése előtt a szerelőbetonra rögzített műanyag léceke a tervek alapján történő kiosztás szerint kerül elhelyezésre az egyes csővezeték.

Padlófűtés terv

A mennyezetfűtés-hűtés tervezése és kivitelezése során kétféle megoldás létezik. Vakolatlan épületnél a födémre rögzített műanyag lécekbe kerül elhelyezésre a csővezetékek, míg már vakolt falazat esetében a födémre rögzített faléceken elhelyezett hőtükör lemezekbe kerülnek rögzítésre a fűtési-hűtési körök.

Mennyezetfűtés hűtés terv 

A fűtéstechnikai rendszerhez kapcsolási vázlatot is készítünk, melyen láthatóak a berendezések, a hőforrás, a hőleadók és a szerelvények összekapcsolásának elvi vázlata.

Kapcsolási rajz

A padlófűtésnek egészségi szempontból is van előnye, mert nem kell tartanunk felfázástól, a padlón biztonságban elhelyezhetjük magunkat szabadidőnkben. A padlófűtés gondos és precíz megtervezése és kivitelezése esetén a házi por nem fog felfele keringeni, ízületi, reumatológiai panaszok sem jelentkeznek. Ilyen és a fenn sorolt problémával jórészt azon lakástulajdonosoknak kell szembenézniük nap, mint nap, akiknél a kivitelezés nem padló, fal-és mennyezetfűtési tervek alapján készült, vagy a szakmai tapasztalatlanság hiányából adódóan egyéb más hiba lépett fel az építkezés során. Ilyen jellegű beruházás esetén fontos megfelelő szakemberekhez fordulni. A padló, fal-mennyezetfűtés, hűtés kivitelezését is vállaljuk, melyben széleskörű tapasztalattal és szaktudással rendelkezünk. A padlófűtés tervezését és a kivitelezését is a legjobb piaci áron szolgáltatjuk.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, bizalommal forduljon hozzánk. A már elkészített tervek alapján árajánlatot a rendszer anyagára, és a kivitelezésre is tudunk adni.

 

Dr. Kassai Miklós Ph.D.

 

okl. gépészmérnök

Épületgépész tervező

(Kamarai szám: GT 13-14036)

Épületenergetikai tanúsító

(Kamarai szám: 13-50642)

 

E-mail: drkassaimiklos(kukac)klima-pest.hu

 

Mobil: +36-20­­/362-8452